Ezrek vonultak a Kétfarkú Kutya Párt békemenetén

POLITIKA
2018 december 21., 17:15
comments 440

Frissítés 22:47

A poszt címében korábban azt írtuk, százak vonultak a párt békemenetén, de a rendezvénynek csak az elején voltak ennyien, később a tömeg több ezressé duzzadt. A hibáért olvasóink elnézését kérjük.

Pénteken este 6-ra Összkarácsonyi Békemenetet hirdetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Kossuth térre. Az esemény leírása szerint ez egy

„Hálatüntetés a Kormány politikája, a politikája, és a politikája mellett. Szeretnénk megköszönni azt a sok jót, amit idén kapunk az ország vezetésétől.

- Végre dolgozhatunk 8 napot minden héten.
- Nem kell többet bajlódnunk a független bíróságokkal.
- Megszűnt a hajléktalanság.
- Eltűnnek a bosszantó külföldi egyetemek.
- És Soros, Soros, Soros, Soros, Soros.

Ez különösen fontos most, mikor Soros pénzből égetik fel Betlehemeinket.”

A párt ezt persze viccnek szánja, ennek ellenére szinte pontosan sikerült idézniük a fideszes média híreit.

A Kossuth téren néhány száz ember gyülekezett este 6-tól, készülve a Kossuth tér->Roosevelt tér->József Attila u.->Bajcsy->Alkotmány->Kossuth tér irányú körmenetre.

photo_camera Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

Az MKKP vonulása utánra ellenzéki pártok és szakszervezetek hirdettek meg tüntetést a Kossuth térre, a tervek szerint néhány beszéd után innen a Várba, a Sándor-palotához vonulnak majd a demonstrálók, tiltakozva amiatt, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvényt és a fideszes különbíróságokról szóló törvényt.

photo_camera Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

A Kossuth téren meleg teát osztogattak a tüntetőknek, igaz, pénteken este már nem volt olyan hideg, mint a hét korábbi napjain, vagy a múlt héten, amikor a Kunigunda utcában súlyos mínuszokban is tüntettek. Negyed 7-re több mint ötszázan gyűltek össze a tér szélén, várva a menet indulását.

A rendezvény elején Kovács Gergő, az MKKP vezetője köszönte meg a kormánynak, hogy megszüntették a hajléktalanságot, elüldözték az elitegyetemeket, hogy nem kell többé független bíróságokkal bajlódnunk, és hogy lehetővé tették, hogy heti hat napot dolgozzunk. A pártvezető ígérte, hogy igyekeznek este 8 tájára, a következő tüntetés elejére visszaérni a Kossuth térre.

A tömeg ezután azt skandálta, hogy

Túlórázni akarunk!

A menet háromnegyed 7 körül indult el körútjára.

Az időközben több ezer fősre duzzadt tömeg a Deák téren is megállt, és meghallgattak néhány beszédet a mozgó színpadról.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.