Gimnazistától ilyen dühös beszédet még nem hallhattunk a Fideszről

Csütörtökön többek között Kecskeméten is felvonulást és tüntetést tartottak a túlóratörvény ellen. Az eseményt élőben közvetítette a Mérce, az adásuk 36. percétől látható Nagy Blanka a Móra Ferenc Gimnáziumból, aki olyan dühös beszédet mondott, amilyet nemhogy gimnazistától, de nagyon másoktól sem hallhattunk még. Itt a teljes, 6,5 perces beszéd:

Rögtön azzal kezdte, hogy:

„Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.”

Nagy Blanka a beszédében Mészáros Lőrinc és Orbán Ráhel költekezéseit emlegetve arról beszélt, hogy nem igazságos, hogy „ez az undorító tolvajbanda, ez a mocskos oligarchakormány bezsebeli magát a nyugdíjas éveire, maga meg nyugdíjasként csak nyomorogni fog”. Azt is mondta, hogy úgy érzi, már nem a túlóra, a különbíróságok vagy a propaganda a baj, hanem az elmúlt 9 évvel van a probléma, azzal, hogy az embereket hülyének nézik.

Azt mondta, ha „nem vagyunk hülyék, akkor muszáj fellépnünk valahogy, ügyesen, de nem erőszakosan”. Szerinte a Fidesznek az a célja, hogy erőszakosak legyünk, és érdekes, hogy a 2006-os, az elnyomó hatalom elleni eseményeket a Fidesz már csak keresztény szabadságharcnak nevezi. „Mára a Fidesz lett az elnyomó hatalom” – mondta, szánalmasnak nevezve, hogy libsi, bolsevik puccsként emlegetik a tüntetéseket, de észérveket egyetlen fideszestől sem hallott.

A beszédet pedig így zárta:

„Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

A moderátor ezután csak annyit tudott mondani: „Nem féltem a következő korosztályt.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.