Gimnazistától ilyen dühös beszédet még nem hallhattunk a Fideszről

politika
2018 december 21., 08:50
comments 502

Csütörtökön többek között Kecskeméten is felvonulást és tüntetést tartottak a túlóratörvény ellen. Az eseményt élőben közvetítette a Mérce, az adásuk 36. percétől látható Nagy Blanka a Móra Ferenc Gimnáziumból, aki olyan dühös beszédet mondott, amilyet nemhogy gimnazistától, de nagyon másoktól sem hallhattunk még. Itt a teljes, 6,5 perces beszéd:

link Forrás

Rögtön azzal kezdte, hogy:

„Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.”

link Forrás

Nagy Blanka a beszédében Mészáros Lőrinc és Orbán Ráhel költekezéseit emlegetve arról beszélt, hogy nem igazságos, hogy „ez az undorító tolvajbanda, ez a mocskos oligarchakormány bezsebeli magát a nyugdíjas éveire, maga meg nyugdíjasként csak nyomorogni fog”. Azt is mondta, hogy úgy érzi, már nem a túlóra, a különbíróságok vagy a propaganda a baj, hanem az elmúlt 9 évvel van a probléma, azzal, hogy az embereket hülyének nézik.

Azt mondta, ha „nem vagyunk hülyék, akkor muszáj fellépnünk valahogy, ügyesen, de nem erőszakosan”. Szerinte a Fidesznek az a célja, hogy erőszakosak legyünk, és érdekes, hogy a 2006-os, az elnyomó hatalom elleni eseményeket a Fidesz már csak keresztény szabadságharcnak nevezi. „Mára a Fidesz lett az elnyomó hatalom” – mondta, szánalmasnak nevezve, hogy libsi, bolsevik puccsként emlegetik a tüntetéseket, de észérveket egyetlen fideszestől sem hallott.

A beszédet pedig így zárta:

„Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

link Forrás

A moderátor ezután csak annyit tudott mondani: „Nem féltem a következő korosztályt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.