Kihirdették a különbíróságokról szóló törvényt

POLITIKA
2018 december 21., 19:54

Miután Áder János szerdán aláírta, a péntek esti Magyar Közlönyben már ki is hirdették a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt, így jogilag semmi akadálya, hogy az hatályba lépjen. Így 2019-től a kormányzatnak fontos ügyekben már egy külön bírói szervezetrendszer dönthet, olyan bírókkal, akik teljes egészében a kormánytól, ezen belül is az igazságügy-minisztertől függnek.

Patyi András bocsánatot kér Orbán Viktortól, amiért az NVB megbírságolta, mert óvodásokkal kampányolt.
photo_camera Patyi András bocsánatot kér Orbán Viktortól, amiért az NVB megbírságolta, mert óvodásokkal kampányolt. Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A törvény szerint a Közigazgatási Felsőbíróság első elnökét a köztársasági elnök javaslatára június 15-ig kell megválasztani. Eddig Patyi András neve merült fel lehetséges jelöltként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.