Tucatnyi beteg, legyengült kutyát találtak egy gyulai tanyán

A rendőrség állatkínzással gyanúsít egy békéscsabai férfit. A 22 éves férfi Gyulán, egy tanyán tartott kutyákat. Egy adásvétellel kapcsolatos jogvita miatt ő és egy tőle kutyát vásárló férfi is bejelentést tett a rendőrségen, ezért a rendőrök elmentek a tanyára, hogy tisztázzák a vitát, és azt tapasztalták, hogy az állatok tartási körülményei elég rosszak. A Gyulai Rendőrkapitányság értesítette a helyi önkormányzatot, és büntetőeljárást indított.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az állatokat a férfi nem táplálta, nem gondozta rendesen. A szakértői vélemény megérkezése után, kedden az önkormányzat munkatársai és a rendőrök intézkedtek, az orvosi ellátást igénylő, illetve a tartási körülmények miatt veszélybe került kutyákat állatvédő szervezetek segítségével biztonságba helyezték. A 22 éves férfit a Gyulai Rendőrkapitányságon csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.