Lekapcsolták a közvilágítást, miközben a túlóratörvény ellen tüntettek Érd főterén

2018 december 22., szombat 18:57
551

Szombat délután sötétben kellett tüntetniük a túlóratörvény ellen tiltakozóknak, mivel néhány perccel a kezdés után lekapcsolták a közvilágítást. A tüntetést a rendőrségnél is bejelentették. A tüntetők a fideszes polgármesterre gyanakodtak, de a főteret kezelő cég illegális áramcsatlakozással indokolta, hogy lekapcsolták az áramot.

Fotó: érdi Közéleti Kerekasztal/Facebook

Péntek este az érdi főteret kezelő Érdi Városfejlesztési Kft. vezetője, Zsirkai László közölte, hogy az épp ellenőrzést tartó kollégái észlelték, hogy ismeretlenek rácsatlakoztak az elektromos vezetékükre. Majd hozzátette: „A szakadó esőben elkérték munkatársaim a csatlakoztatott eszközök érintésvédelmi jegyzőkönyvét. Mivel ezen papírok nem álltak rendelkezésre, tájékoztatták az illegális csatlakozókat, hogy a közvetlen életveszély elkerülése érdekében kénytelenek lesznek az elektromos rendszerből az egész Főteret kizárni. Mivel az illegális csatlakozást nem szüntették meg, társaságunk az áramszolgáltatást a rendezvény végéig szüneteltette.

Ugyanakkor a városfejlesztési cég nem tervezi, hogy feljelentést tesz a rákapcsolódás miatt. (Index/Mérce)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt