Nem mondja meg a BRFK, hogy miért bérelnek milliárdokért ingatlant a Garancsi-féle cégtől

politika
2018 december 22., 10:19
comments 86

A BRFK a korábbinál jóval drágábban, évi 450 millió forintért bérli kispesti bűnjelraktárukat attól a Sinvest Hofa 11 Kft,-től, melynek egyik ügyvezetője az Orbánt reptető nagyvállalkozó, Garancsi István - írja a Népszava.

A lap már korábban, elsőként megírta, hogy BRFK évek óta bérel egy több tízezer négyzetméteres ipari területet a Hofherr Albert utca -Tóth Árpád utca sarkán, a volt traktorgyár területén - a placcért 2012 és 2017 között összesen 454 millió forintot fizetett az Orbán Viktort előszeretettel reptető Garancsi-féle cégnek. 2018 január elsején azonban a BRFK új, a korábbinál jóval drágább, tíz évre szóló szerződést kötött a céggel – pár nappal azután, hogy az újabb, tízezer négyzetméteres helyi telekre jegyzett be tulajdonjogot a kispesti ipartelepen. A BRFK erre plusz területre is igényt tartott, a következő tíz évben viszont már 4,3 milliárd forintot fizethet a bérleményért. Pedig a hatóság által használható terület jóval kisebb arányban, csak harmadával (összesen 41 ezer négyzetméterre) nőtt.
Így az ingatlanra bérleti díjként költött közpénz 17 év alatt elérheti az ötmilliárd forintot, miközben a rendőrség ennek töredékéből is hasonló méretű, saját tulajdonú telephelyet vehetne Budapesten.

A Népszava megkérdezte, hogy mi indokolta a lépést, de a BRFK szerint ez nem közérdekű adat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.