Nem mondja meg a BRFK, hogy miért bérelnek milliárdokért ingatlant a Garancsi-féle cégtől

A BRFK a korábbinál jóval drágábban, évi 450 millió forintért bérli kispesti bűnjelraktárukat attól a Sinvest Hofa 11 Kft,-től, melynek egyik ügyvezetője az Orbánt reptető nagyvállalkozó, Garancsi István - írja a Népszava.

A lap már korábban, elsőként megírta, hogy BRFK évek óta bérel egy több tízezer négyzetméteres ipari területet a Hofherr Albert utca -Tóth Árpád utca sarkán, a volt traktorgyár területén - a placcért 2012 és 2017 között összesen 454 millió forintot fizetett az Orbán Viktort előszeretettel reptető Garancsi-féle cégnek. 2018 január elsején azonban a BRFK új, a korábbinál jóval drágább, tíz évre szóló szerződést kötött a céggel – pár nappal azután, hogy az újabb, tízezer négyzetméteres helyi telekre jegyzett be tulajdonjogot a kispesti ipartelepen. A BRFK erre plusz területre is igényt tartott, a következő tíz évben viszont már 4,3 milliárd forintot fizethet a bérleményért. Pedig a hatóság által használható terület jóval kisebb arányban, csak harmadával (összesen 41 ezer négyzetméterre) nőtt.
Így az ingatlanra bérleti díjként költött közpénz 17 év alatt elérheti az ötmilliárd forintot, miközben a rendőrség ennek töredékéből is hasonló méretű, saját tulajdonú telephelyet vehetne Budapesten.

A Népszava megkérdezte, hogy mi indokolta a lépést, de a BRFK szerint ez nem közérdekű adat. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.