Órákat kell várakozni a csanádpalotai és a röszkei határnál

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A Nyugat-Európából az ünnepekre hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, szombat délelőtt a várakozási idő elérte a két órát - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Huber Krisztián közölte, a személyautóval utazóknak célszerű másik határátkelőt választani. Románia irányába a kiszombori vagy battonyai közúti határátkelőhelyek felé lehet kerülni, amelyek 24 órás nyitva tartással működnek.

A röszkei magyar-szerb autópálya-határátkelőnél 3 órát kell várakozni kifelé reggel óta.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nyugat-Európából az ünnepekre hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, szombat délelőtt a várakozási idő elérte a három, illetve két órát.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a beregsurányi közúti határátkelőhelyen a kilépő személyforgalomban már három óra a várakozási idő. A záhonyi és a barabási átkelőhelyeken két órát kell vesztegelniük az utazóknak. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről ide kattintva, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók - tudatta a főhadnagy.