Tarlós visszavonta a szmogriadót

A főpolgármester már nem látta indokoltnak Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartását, ezért elrendelte a csütörtökön bevezetett intézkedés megszüntetését.  A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a csütörtöki és pénteki mérési eredményekre és az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati, többször frissített előrejelzésére tekintettel már nem indokolt a tájékoztatási fokozat fenntartása.

Úgy látják, csütörtökön érzékelhető javulást tapasztalhattak, pénteken viszont - az intézkedések ellenére - jelentős romlás volt érzékelhető.

A szálló porra (PM10) vonatkozó szmoghelyzeti döntéshez az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése is szükséges, amely szerint a szombati levegőminőség az esti, késő esti órákban mindenütt tovább javul, és a PM10 koncentrációja alacsony marad. 

A közlemény szerint vasárnap napközben már kiváló lehet a levegőminőség. Hétfőn és kedden a levegőminőségben nem várható romlás, kedvező lesz a levegőminőség. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.