Cunami pusztított Indonéziában, több mint százhatvanan meghaltak

külföld
2018 december 23., 05:07
comments 18

Helyi idő szerint szombat este fél tíz körül keletkezett szökőár Indonézia nyugati részén, a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében. A katasztrófavédelem szóvivője szerint a cunamit a szorosban lévő Krakatau vulkán kitörése, és az azt követő víz alatti földcsuszamlás okozta. A beszámolók leírták, hogy legalább 20 méter magas hullámok csaptak le a part menti területekre.

A legfrissebb jelentések szerint a katasztrófában 162-en vesztették életüket, több mint 700-an megsérültek, és legalább 30 embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok.

A szökőár a Banten tartománybeli Tanjung Lesung városára pont akkor csapott le, mikor egy áramszolgáltató karácsonyi koncertet tartott dolgozóinak és családjaiknak. A hatalmas víztömeg romba döntötte a színpadot, az ott lévők rémülten próbáltak menekülni. Csak ezen a partszakaszon 33 ember vesztette életét, 13 pedig eltűnt.

A hivatalos összesítés szerint 430 otthonban, 9 szállodában és 10 hajóban keletkeztek súlyos károk. (MTI/AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.