Motorjukat hátrahagyva menekültek a francia rendőrök a rájuk támadó tüntetők elől

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Már a hatodik szombaton tüntettek a benzinárak emelkedése, oktatási reformok, illetve úgy általában Macron kormánya ellen. De míg először majdnem 300 ezren vonultak utcára országszerte, tegnap már alig 70 ezren. 

A France24 jellemző epizódként említi, hogy szombatra lezárták Versailles-t egy oda bejelentett tüntetés miatt, de aztán csak egy maroknyi ember jelent meg a kastélynál. A lap szerint a látványosan alább hagyó tüntetési kedv oka egyrészt az, hogy Macron engedett a nyomásnak, és visszavonta az üzemanyagadót; másrészt a karácsony.

De így is voltak erőszakos jelenetek, több mint száz embert őrizetbe vettek. A BBC is filmre vette, de Clément Lanot francia újságíró videóján hosszabban látszik a jelenet: az egyik rendőr eldob valamit, a tüntetők támadásba lendülnek, és ezután a rendőrök már hiába próbálják motorral elhagyni az őrhelyüket, az egyiküket lelökik, a társának kell maga mögé ültetnie, a motor pedig ott marad.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.