A reformátusok arra buzdítanak, hogy találjuk meg a csendet

A 21. század embere megrémül a csendtől, és attól, hogy magára marad, osztotta meg megfigyelését az MTI-vel Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. "A csend azonban segít, hogy a lényegre figyeljünk" - mondta.

Az ünnepé beszélő csend, mondta. "Ebben a csendben végre nem mi beszélünk, hanem az angyalok énekelnek, nem mi kiabálunk, hanem a pásztorok buzdítják egymást, hogy menjenek Betlehembe, nem mi mondjuk a mondókánkat, hanem meghalljuk a három királyok hódolását. És végül talán meghalljuk annak a gyermeknek is a halk és szelíd hangját, aki igazi életre hív bennünket."

Bogárdi szerint a 21. századi civilizáció erőszakosan és durván tör rá belső világunkra. Az emberek, mint mondta, életük legszentebb, legbensőségesebb pillanatait is kiposztolják, aztán kétségbeesnek, ha "valaki beletrollkodik" nyilvánossá tett életükbe. "Minden intimitás föl van tépve, minden meg van mutatva, minden túl van harsogva" - mondta. Pedig szerinte az ember intimitás nélkül elpusztul, ezért buzdít arra, hogy találjuk meg a csendet.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.