Feloszlatták az izraeli parlamentet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Feloszlatta a parlamentet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kormánya. A Washington Post beszámolója szerint a lépést Netanjahu koalíciós parnterei jelentették be. Az al-Jazeera tudósítása szerint a kabinet egyhangúlag döntött a parlament feloszlatásáról, miután nem sikerült többséget szerezniük a szolgálat alól eddig felmentett ultraortodox zsidók besorozását előíró törvény elfogadásához.

A törvényt a bíróság határozata alapján köteles meghozni a törvényhozás.

Az al-Jazeera szerint a koalíciós pártok vezetői "a költségvetési és nemzeti felelősségre" hivatkozva már kora áprilisban új választást tartanának.

Az ultraortodox zsidók sorkötelességének terve Netanjahu kormányának ultraortodox pártjain bukott el. Ezek mindenféle kiskapukat próbáltak belerakni a törvénybe, amivel veszélybe sodorták a koalíciós többséget, mert ezek már elfogadhatatlanok voltak az általános sorkötelezettségért küzdő koalíciós pártok számára. (Via The Washington Post, Al-Jazeera)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.