Feloszlatták az izraeli parlamentet

Feloszlatta a parlamentet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kormánya. A Washington Post beszámolója szerint a lépést Netanjahu koalíciós parnterei jelentették be. Az al-Jazeera tudósítása szerint a kabinet egyhangúlag döntött a parlament feloszlatásáról, miután nem sikerült többséget szerezniük a szolgálat alól eddig felmentett ultraortodox zsidók besorozását előíró törvény elfogadásához.

A törvényt a bíróság határozata alapján köteles meghozni a törvényhozás.

Az al-Jazeera szerint a koalíciós pártok vezetői "a költségvetési és nemzeti felelősségre" hivatkozva már kora áprilisban új választást tartanának.

Az ultraortodox zsidók sorkötelességének terve Netanjahu kormányának ultraortodox pártjain bukott el. Ezek mindenféle kiskapukat próbáltak belerakni a törvénybe, amivel veszélybe sodorták a koalíciós többséget, mert ezek már elfogadhatatlanok voltak az általános sorkötelezettségért küzdő koalíciós pártok számára. (Via The Washington Post, Al-Jazeera)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.