Katonalovak maradványaira bukkantak Pompeiinél

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Felszerszámozott katonaló maradványaira bukkantak Pompeiiben az ásatásokat végző régészek. A katonaló maradványaira egy, a Vezúv kitörése után a vulkáni hamu alá temetődött villa istállójában bukkantak.

Massimo Osanna, a pompeii archeológiai park igazgatója szerint a villa egy magas rangú katonatiszté, talán egy légió parancsnokáé lehetett. A villa kertjéből remek kilátás nyílt a Nápolyi-öbölre és Capri szigetére. A romokat a 20. század elején egyszer már feltárták, de akkor visszatemették.

Osanna beszámolója szerint két vagy három másik ló maradványai is előkerülhettek. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.