Katonalovak maradványaira bukkantak Pompeiinél

TUDOMÁNY
2018 december 24., 09:59
comments 45

Felszerszámozott katonaló maradványaira bukkantak Pompeiiben az ásatásokat végző régészek. A katonaló maradványaira egy, a Vezúv kitörése után a vulkáni hamu alá temetődött villa istállójában bukkantak.

Massimo Osanna, a pompeii archeológiai park igazgatója szerint a villa egy magas rangú katonatiszté, talán egy légió parancsnokáé lehetett. A villa kertjéből remek kilátás nyílt a Nápolyi-öbölre és Capri szigetére. A romokat a 20. század elején egyszer már feltárták, de akkor visszatemették.

Osanna beszámolója szerint két vagy három másik ló maradványai is előkerülhettek. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.