Egy hétéves el akarta érni a Télapót telefonon, aztán Trump megkérdezte, hogy hétévesen még mindig hisz-e a Télapóban

külföld
2018 december 25., 05:57
comments 274

Az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) fenntart egy szolgáltatást, amivel a Télapó mozgását követik az amerikai légtérben. Ez a szolgáltatás karácsony éjjel is működött az amerikai kormányzat leállása ellenére is. Rengeteg amerikai gyerek hívta fel a parancsnokságot, hogy felvilágosítást kérjen a Télapó hollétéről. A hívások közül többet is átkapcsoltak a Fehér Házba, ahol Donald Trump elnök, és felesége, Melania fogadta őket.

photo_camera Fotó: OLIVIER DOULIERY/Picture-Alliance/AFP

Az elnök beszélt a hétéves Colemannel is, akitől megkérdezte, hogy van, mennyi idős, jól teljesít-e a suliban, és hogy „még mindig Télapó-hívő-e”. Később ki is fejtette, azt mondta, szerinte 7 évesen ez már eléggé ritka dolog.

Az interneten sokan kritizálták ezért az elnököt, mondván, nemcsak elbizonytalanított egy kisfiút, de gyakorlatilag le is oltotta, amiért 7 évesen még hisz a Télapóban. Ráadásul eléggé evidens is, hogy Coleman hisz a Télapóban, hiszen ha nem hinne, nem hívta volna fel a NORAD-ot, hogy közöljék vele, hol van éppen a Télapó. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.