Egy hétéves el akarta érni a Télapót telefonon, aztán Trump megkérdezte, hogy hétévesen még mindig hisz-e a Télapóban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) fenntart egy szolgáltatást, amivel a Télapó mozgását követik az amerikai légtérben. Ez a szolgáltatás karácsony éjjel is működött az amerikai kormányzat leállása ellenére is. Rengeteg amerikai gyerek hívta fel a parancsnokságot, hogy felvilágosítást kérjen a Télapó hollétéről. A hívások közül többet is átkapcsoltak a Fehér Házba, ahol Donald Trump elnök, és felesége, Melania fogadta őket.

Fotó: OLIVIER DOULIERY/Picture-Alliance/AFP

Az elnök beszélt a hétéves Colemannel is, akitől megkérdezte, hogy van, mennyi idős, jól teljesít-e a suliban, és hogy „még mindig Télapó-hívő-e”. Később ki is fejtette, azt mondta, szerinte 7 évesen ez már eléggé ritka dolog.

Az interneten sokan kritizálták ezért az elnököt, mondván, nemcsak elbizonytalanított egy kisfiút, de gyakorlatilag le is oltotta, amiért 7 évesen még hisz a Télapóban. Ráadásul eléggé evidens is, hogy Coleman hisz a Télapóban, hiszen ha nem hinne, nem hívta volna fel a NORAD-ot, hogy közöljék vele, hol van éppen a Télapó. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 11,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.