Erős címmel kesereg Magyarország sorsán a New York Times

POLITIKA
2018 december 25., 12:15
comments 575

On the Surface, Hungary Is a Democracy. But What Lies Underneath?, azaz A felszínen Magyarország demokrácia. De mi van a felszín alatt? címmel közölt cikket a New York Times. Az írásban magyar olvasó számára nincsen lényegi újdonság, túl azon, hogy a világ egyik legtekintélyesebb lapja szórakoztatja Orbán Viktorral az olvasóit karácsony napján.

A cikkben szó esik a CEU-ról, a bíróságokról, a közelmúlt tüntetéseiről, meg arról, hogy mennyire tekinthető demokráciának még Orbán rezsimje.

A cikkben erős mondatok vannak Jason Stanley-től, a Yale filozófiaprofesszorától is, aki októberben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lefasisztázta Orbánt. A professzor még olyat is mondott, hogy ha Orbán rendszere még valamiben különbözik a fasizmustól, az az, hogy Magyarországon még nincsen Gestapo, és Orbán állam feletti ellenőrzése kevésbé szól az erőszakról. De a cikk szerint Orbán kontrollja az állam felett éppen annyira teljes, mint a fasiszta rendszerekben tapasztalható.

Hát, szóval ilyesmik van a New York Times-ban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.