Miközben már mindenki a karácsonyra figyelt, a kormány szétosztott 72 milliárd forintot

Az ünnepek és az év vége alkalmából a kormány idén is  megnyitotta a pénzcsapot. A Portfolio átpörgette a Magyar Közlöny legutóbbi számát, ami szinte észrevétlenül jelent vasárnap, közvetlenül karácsony előtt. Ebből kiderült, hogy a december végén a kormány 150 kisebb-nagyobb fejlesztési célra összesen bő 72 milliárd forintot szórt ki. Ezek nagy része sportra ment vagy az egyházakat támogatták velük. 

Az egyes feladatok forrásszükségletének biztosításáról című kormányhatározatban összesen 73 tételt sorol fel, amik közül a legtöbb pénzt, 3,3 milliárd forintot, a Nyíregyházi Atlétikai Centrum megvalósítására szántak. De kapott 80 millió forintot a Szőlősi György által vezetett Magyar Sportújságírók Szövetsége és Tállai András klubja, a  Mezőkövesd-Zsóry  is kapott 500 milliót, hogy sportszállót építsen. 

A Határon túli célú költségvetési támogatások biztosításáról szóló kormányhatározatban összesen  32,8 milliárd forintot osztottak ki. Az egyik legnagyobb kedvezményezett a Sapientia Alapítvány, amely összesen 7,6 milliárd forintot kap. De kap 2,17 milliárdot a csíkszeredai focicsapat is, amely közeli partnere a felcsúti csapatnak. A csíkszeredai csapat kollégiumát maga Mészáros Lőrinc avatta fel. Mellette a Sepsiszentgyörgyi Labdarúgó Akadémia is kapott 2,1 milliárdot. 

Az Egyházi célú támogatások biztosításáról című kormányhatározatban 21 milliárd forintot osztottak szét különböző egyházi szervezetek között. Ebből a legnagyobb tétel a   Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja, ami összesen 5,9 milliárdot szánt a kormány. 

Ezeken kívül a egye fejezetek közötti és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításokról szóló kormányhatározatban Lezsák Sándor Lakitelek Népfőiskoljának is leesett 790 milliós támogatás beruházási célokra. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.