Miközben már mindenki a karácsonyra figyelt, a kormány szétosztott 72 milliárd forintot

Az ünnepek és az év vége alkalmából a kormány idén is  megnyitotta a pénzcsapot. A Portfolio átpörgette a Magyar Közlöny legutóbbi számát, ami szinte észrevétlenül jelent vasárnap, közvetlenül karácsony előtt. Ebből kiderült, hogy a december végén a kormány 150 kisebb-nagyobb fejlesztési célra összesen bő 72 milliárd forintot szórt ki. Ezek nagy része sportra ment vagy az egyházakat támogatták velük. 

Az egyes feladatok forrásszükségletének biztosításáról című kormányhatározatban összesen 73 tételt sorol fel, amik közül a legtöbb pénzt, 3,3 milliárd forintot, a Nyíregyházi Atlétikai Centrum megvalósítására szántak. De kapott 80 millió forintot a Szőlősi György által vezetett Magyar Sportújságírók Szövetsége és Tállai András klubja, a  Mezőkövesd-Zsóry  is kapott 500 milliót, hogy sportszállót építsen. 

A Határon túli célú költségvetési támogatások biztosításáról szóló kormányhatározatban összesen  32,8 milliárd forintot osztottak ki. Az egyik legnagyobb kedvezményezett a Sapientia Alapítvány, amely összesen 7,6 milliárd forintot kap. De kap 2,17 milliárdot a csíkszeredai focicsapat is, amely közeli partnere a felcsúti csapatnak. A csíkszeredai csapat kollégiumát maga Mészáros Lőrinc avatta fel. Mellette a Sepsiszentgyörgyi Labdarúgó Akadémia is kapott 2,1 milliárdot. 

Az Egyházi célú támogatások biztosításáról című kormányhatározatban 21 milliárd forintot osztottak szét különböző egyházi szervezetek között. Ebből a legnagyobb tétel a   Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja, ami összesen 5,9 milliárdot szánt a kormány. 

Ezeken kívül a egye fejezetek közötti és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításokról szóló kormányhatározatban Lezsák Sándor Lakitelek Népfőiskoljának is leesett 790 milliós támogatás beruházási célokra. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.