Mariah Carey karácsonyi slágere megdöntötte a Spotify napi rekordját

Mariah Carey 1994-es dala akkor sláger lett, hogy azóta is mikulásruhában a legkönnyebb eladniFotó: Mat Hayward/AFP

10 819 009 alkalommal játszották le Mariah Carey híres karácsonyi-szerelmes számát a Spotify-on idén december 24-én, amit abszolút rekordnak számít a piacvezető streamszolgáltató 10 éves történetében.

Pedig hát egyáltalán nem új dalról van szó: Carey 1994-ben New Yorkban rögzítette a Walter Afanasieffel közösen szerzett számot Merry Christmas c. albumán. A zenetörténet Carey akkori férjének, Tommy Mottolának köszönheti minden idők egyik leghíresebb karácsonyi dalát, ő inspirálta ugyanis az énekesnőt: 

Az eddigi rekordot egy friss sláger, XXXTentacion SAD! c. száma állította fel idén júniusba, valamivel több mint 10,4 millióval. Carey maga is nagyon boldog volt a hír hallatán:

A Spotify-nak nagy karácsonya volt a 24-i chart alapján: még a Wham! Last Christmas c. száma is rekordközelbe került több mint 9 millió meghallgatással, de Ariana Grande viszonylag új Santa Tell Me c. számára is jutott több mint 7 millió letöltés. (Fader)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.