Mariah Carey karácsonyi slágere megdöntötte a Spotify napi rekordját

zene
2018 december 26., 13:20
comments 186
photo_camera Mariah Carey 1994-es dala akkor sláger lett, hogy azóta is mikulásruhában a legkönnyebb eladni Fotó: Mat Hayward/AFP

10 819 009 alkalommal játszották le Mariah Carey híres karácsonyi-szerelmes számát a Spotify-on idén december 24-én, amit abszolút rekordnak számít a piacvezető streamszolgáltató 10 éves történetében.

Pedig hát egyáltalán nem új dalról van szó: Carey 1994-ben New Yorkban rögzítette a Walter Afanasieffel közösen szerzett számot Merry Christmas c. albumán. A zenetörténet Carey akkori férjének, Tommy Mottolának köszönheti minden idők egyik leghíresebb karácsonyi dalát, ő inspirálta ugyanis az énekesnőt: 

link Forrás

Az eddigi rekordot egy friss sláger, XXXTentacion SAD! c. száma állította fel idén júniusba, valamivel több mint 10,4 millióval. Carey maga is nagyon boldog volt a hír hallatán:

link Forrás

A Spotify-nak nagy karácsonya volt a 24-i chart alapján: még a Wham! Last Christmas c. száma is rekordközelbe került több mint 9 millió meghallgatással, de Ariana Grande viszonylag új Santa Tell Me c. számára is jutott több mint 7 millió letöltés. (Fader)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.