Mariah Carey karácsonyi slágere megdöntötte a Spotify napi rekordját

Mariah Carey 1994-es dala akkor sláger lett, hogy azóta is mikulásruhában a legkönnyebb eladniFotó: Mat Hayward/AFP

10 819 009 alkalommal játszották le Mariah Carey híres karácsonyi-szerelmes számát a Spotify-on idén december 24-én, amit abszolút rekordnak számít a piacvezető streamszolgáltató 10 éves történetében.

Pedig hát egyáltalán nem új dalról van szó: Carey 1994-ben New Yorkban rögzítette a Walter Afanasieffel közösen szerzett számot Merry Christmas c. albumán. A zenetörténet Carey akkori férjének, Tommy Mottolának köszönheti minden idők egyik leghíresebb karácsonyi dalát, ő inspirálta ugyanis az énekesnőt: 

Az eddigi rekordot egy friss sláger, XXXTentacion SAD! c. száma állította fel idén júniusba, valamivel több mint 10,4 millióval. Carey maga is nagyon boldog volt a hír hallatán:

A Spotify-nak nagy karácsonya volt a 24-i chart alapján: még a Wham! Last Christmas c. száma is rekordközelbe került több mint 9 millió meghallgatással, de Ariana Grande viszonylag új Santa Tell Me c. számára is jutott több mint 7 millió letöltés. (Fader)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.