Mariah Carey karácsonyi slágere megdöntötte a Spotify napi rekordját

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.
Mariah Carey 1994-es dala akkor sláger lett, hogy azóta is mikulásruhában a legkönnyebb eladniFotó: Mat Hayward/AFP

10 819 009 alkalommal játszották le Mariah Carey híres karácsonyi-szerelmes számát a Spotify-on idén december 24-én, amit abszolút rekordnak számít a piacvezető streamszolgáltató 10 éves történetében.

Pedig hát egyáltalán nem új dalról van szó: Carey 1994-ben New Yorkban rögzítette a Walter Afanasieffel közösen szerzett számot Merry Christmas c. albumán. A zenetörténet Carey akkori férjének, Tommy Mottolának köszönheti minden idők egyik leghíresebb karácsonyi dalát, ő inspirálta ugyanis az énekesnőt: 

Az eddigi rekordot egy friss sláger, XXXTentacion SAD! c. száma állította fel idén júniusba, valamivel több mint 10,4 millióval. Carey maga is nagyon boldog volt a hír hallatán:

A Spotify-nak nagy karácsonya volt a 24-i chart alapján: még a Wham! Last Christmas c. száma is rekordközelbe került több mint 9 millió meghallgatással, de Ariana Grande viszonylag új Santa Tell Me c. számára is jutott több mint 7 millió letöltés. (Fader)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.