Az Echo tévé karácsonyi műsorában Kocsis Fülöp görög-katolikus püspök arról beszélt, hogy a nyugati pénzhatalmak szándékosan teremtenek káoszt és háborút a Közel-Keleten

Karácsonyi interjút adott Kocsis Fülöp görög-katolikus érsek-metropolita a Fidesz egyik televíziójának. Az Echo tévé Napi Aktuális című műsorának első hét perce viszonylag eseménytelenül telik, aztán a műsorvezető a Közel-Keleten tapasztalható keresztényüldözésről kérdezi az érseket, egész pontosan arra kíváncsi, hogy Kocsis szerint vallásháború folyik-e Szíriában.

„Azért nem nevezném vallásháborúnak, mert annak az a felhangja van, hogy a vallások háborúskodnak egymással, és ez egyáltalán nem így van. (...) Ez nem vallásháború, nem vallási eszmékért küzdenek, hanem nyugati nagyhatalmak, pénzhatalmak szándékoltan fönntartják azt a káoszt, amelyből ők hasznot húznak. Ez nagyon ünneprontó karácsonykor erről beszélni, de az az igazság.”

- lát át a szitán Kocsis Fülöp. Az érseknek arról is vannak információi, hogy kik látják el fegyverrel a terroristákat.

Kocsis Fülöp: De honnan van erre nekik pénzük, honnan van fegyverük? Nyugatról. Nem akarok országokat megnevezni, hogy ne érezze magát senki vádolva, de elég könnyű kitalálni, hogy melyek ezek a nagyhatalmak.

Műsorvezető: Az egyik kezükkel adnak, a másikkal elvesznek.

Kocsis Fülöp: Pontosan erről van szó, hogy ugyanakkor nyugatról hatalmas humanitárius segélyek érkeznek, a másik csatornán pedig fegyverek, gyógyszerek[!?]. Erről nekem személyesen volt alkalmam meggyőződni, az ottani atyákkal, egyházi vezetőkkel, egyszerű emberekkel beszélni erről.

Kocsis Fülöp szerint azért nem egyszerű a helyzet megoldása, mert valójában nem is akar mindenki világbékét.

„Persze vannak olyan emberek, akik szeretnék, hogy legyen béke, de a nagyhatalmak, ahol a pénz van, ahol az érdekszövetségek irányítani tudják a világfolyamatokat, ott ez egyáltalán nem érdek, hogy béke legyen. Sőt, ki kell mondanunk, hogy a káoszteremtés az jól jövedelmez azoknak, akik a káoszból a fogyasztáson keresztül, a keresztény értékek lerombolásán keresztül hasznot tudnak húzni. Tehát hiú ábránd azt gondolni, hogy, na fogjunk össze, és akkor mindenik békét akar, és akkor most már béke lesz. Ilyen sajnos nincsen, mert sokkal nagyobb hatalmak, akár azt lehet mondani sátáni hatalmak akadályozzák meg az ember, a jó szándékú embereket abban, hogy ezt a nagy békét megvalósítsuk.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.