Kilépett a DK-ból Székely Sándor parlamenti képviselő, függetlenként folytatja

A karácsony előtti utolsó munkanapon, december 21-én kilépett a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőcsoportjából Székely Sándor, és függetlenként folytatja a munkát – derült ki a Parlament honlapjáról.

A lépésről sem Széjely, sem a DK nem adott tájékoztatást, a 24.hu kérdésére a DK annyit írt:

„Minden válás utólag is minősíti a kapcsolatot, mi szépen akarunk elválni egymástól, Székely Sándornak jó munkát kívánunk.”

Az Egymillióan a sajtószabadságért és az Együtt alapítói között szereplő Székely Sándor a DK és a Szolidaritás megállapodása után került fel Gyurcsányék listájára, így jutott be a Parlamentbe.

Balról jobbra: Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás elnöke, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Molnár Csaba ügyvezető alelnök a DK eredményváró rendezvényén a budapesti Ankertben 2018. április 8-án.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A lap emlékeztet arra, hogy már 9 független képviselő van a Parlamentben, pedig eredetileg csak Mellár Tamás jutott be függetlenként (aki viszont csatlakozott a Párbeszédhez). A 9 jelenlegi független így jött össze: a szétszakadt Jobbik 4 képviselője kivált a frakcióból, az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos és Szél Bernadett korábbi társelnök, illetve a rövid időre csatlakozó, az Együtt tagjaként mandátumot szerző Szabó Szabolcs is otthagyta az LMP-frakciót, a liberális Bősz Anett pedig a Párbeszéd-frakcióból vált ki. Plusz most Székely Sándor. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.