Kilépett a DK-ból Székely Sándor parlamenti képviselő, függetlenként folytatja

2018 december 27., csütörtök 14:52
78

A karácsony előtti utolsó munkanapon, december 21-én kilépett a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőcsoportjából Székely Sándor, és függetlenként folytatja a munkát – derült ki a Parlament honlapjáról.

A lépésről sem Széjely, sem a DK nem adott tájékoztatást, a 24.hu kérdésére a DK annyit írt:

„Minden válás utólag is minősíti a kapcsolatot, mi szépen akarunk elválni egymástól, Székely Sándornak jó munkát kívánunk.”

Az Egymillióan a sajtószabadságért és az Együtt alapítói között szereplő Székely Sándor a DK és a Szolidaritás megállapodása után került fel Gyurcsányék listájára, így jutott be a Parlamentbe.

Balról jobbra: Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás elnöke, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Molnár Csaba ügyvezető alelnök a DK eredményváró rendezvényén a budapesti Ankertben 2018. április 8-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A lap emlékeztet arra, hogy már 9 független képviselő van a Parlamentben, pedig eredetileg csak Mellár Tamás jutott be függetlenként (aki viszont csatlakozott a Párbeszédhez). A 9 jelenlegi független így jött össze: a szétszakadt Jobbik 4 képviselője kivált a frakcióból, az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos és Szél Bernadett korábbi társelnök, illetve a rövid időre csatlakozó, az Együtt tagjaként mandátumot szerző Szabó Szabolcs is otthagyta az LMP-frakciót, a liberális Bősz Anett pedig a Párbeszéd-frakcióból vált ki. Plusz most Székely Sándor. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt