Nem aratott osztatlan sikert, hogy II. Erzsébet karácsonyi beszédében egy aranyozott zongora elől beszélt a szegénységről és a megszorításokról

külföld
2018 december 27., 08:04
comments 250

Komoly felzúdulást keltett a brit internetezők körében, hogy II. Erzsébet királynő szokásos karácsonyi üzenetének felmondásához egy olyan helyszínt választott, melyben egy aranyozott zongora is látható a háttérben. 

Az emberek leginkább azt kifogásolták, hogy miközben a királynő a meglehetősen banális beszédében olyan témákat is érintett, mint a brexit és az ezzel járó gazdasági nehézségek és a szegénység problémája, illetve ebben a helyzetben az összefogás fontossága, talán választhatott volna egy kevésbé hivalkodó termet is mindehhez. 

A felvétel a Buckingham-palota egyik ünnepi termében készült, és sokan azt is megjegyezték, hogy a királyi család palotáját éppen adófizetői pénzekből renoválják most, ahogy régóta visszatérő kérdés sokak számára, hogy ugyan miért is éri meg évi sok tízmillió fontot a királyi család reprezentációs céljaira költenie a brit adófizetőknek. Mondani se kell, de ezeket a hangokat az aranyozott zongora elől történő beköszöntés csak felerősítette. 

link Forrás

Voltak, akik viszont azt hangsúlyozták, hogy a 92 éves királynő már rég elszakadt a mindennapok valóságától, és mivel egész életét ebben a pozícióban töltötte, nem nagyon lehetne tőle elvárni, hogy ennyi idősen változtasson hozzáállásán. 

link Forrás

Az aranyozott zongorát amúgy még Viktória királynő vásárolta 1856-ban, és a brit törvények szerint minden brit állampolgár tulajdona, hiszen a királyi család tulajdonai köztulajdonnak számítanak, melyeket a monarchia határozatlan ideig kikölcsönözhet. De ez valószínűleg nem teszi maradéktalanul boldoggá azokat, akik most háborogtak. (QZ, Elle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.