A Netflix kitett egy Black Mirror-epizódot, melyben a nézők dönthetnek arról, hogyan cselekedjen a főszereplő

Több 444 videó?
Szeretném

Péntek reggel tette közzé a Netflix a Black Mirror új epizódját, ami azonban sokban különbözik az eddigiektől: ezúttal ugyanis a nézők dönthetik majd el, hogyan alakuljon a történet. 

A disztópikus sorozat új részében a nézők ugyanis több alkalommal is választhatnak majd aközött, hogy a főszereplő hogyan döntsön, és utána e szerint fog alakulni előttük a cselekmény. 

A Netflix régóta tervezte a hasonló elven működő, interaktív sorozatok megjelentetését, és végül  Charlie Brooker kultikus technológia-szkeptikus sorozatára esett a választásuk. A Bandersnatch című epizódban elvileg egy programozó a főszereplő, aki egy szabad választásoknak teret adó számítógépes játékon dolgozik, és eközben keveredik egyre mélyebben bele ebbe a világba. De ezt csak a leírások alapján mondom, hiszen a rész épp a péntek reggeli ügyeletem idején jelent meg, 

Mint a Financial Times cikke megjegyzi, a nézők döntésére épülő formátum bevezetése egy költséges próbálkozás a Netflix részéről, de jól is elsülhet, mivel régóta vannak, akik szerint ebbe az irányba indulhat majd el a televíziózás jövője. A Netflix stratégái régóta éppen abban látják a további növekedési lehetőséget, hogy kihasználják azokat a technológiai lehetőségeket, melyek az internetben benne rejlenek, a hagyományos kábeltévében viszont nem. 

A Netflix korábban már kísérletezett interaktív eszközökkel a gyerekműsoraikban, ott egyes karakterek különféle cselekedetei között lehetett választani, ami aztán különféle történetekhez vezetett. És mivel a vállalat szerint a gyerekek nagyon szerették ezt a lehetőséget, úgy döntöttek, hogy belevágnak a felnőttek számára is. 

Korábban már a HBO is megjelentetett a Mosaic című, Steven Soderbergh által készített sorozathoz egy alkalmazást, mely révén a sztorit különböző karakterek szemszögéből lehetett követni. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.