Bojkottálja a Fidesz a túlóratörvény miatt összehívott rendkívüli ülésnapot

politika
2018 december 28., 14:08

A DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP, valamint a független képviselők csütörtökön kezdeményezték a parlament rendkívüli ülésének összegívását a túlóra törvény miatt, és el is juttatták az ehhez szükséges 40 aláírást Kövér Lászlónak.

Mint a hvg.hu írja, a házbizottság pénteken az ülést január 3-ára írta ki, és délelőtt még arról volt szó, hogy azon várhatóan majd a kormánypárti képviselők is részt vehetnek, így határozatképes lehet. Délutánra azonban a Fidesz közleményben jelentette be, hogy nem lesznek jelen, és nem vesznek részt az ellenzék „képmutató színjátékában”. Mint írták, a Fidesz rendkívüli képmutatónak tartja, hogy "miután az ellenzéki pártok meg akarták akadályozni az Országgyűlés legutóbbi ülését, és az ellenzéki politikusok a Soros aktivistákkal együtt előre megtervezett erőszakos akciókban, közintézmények elfoglalásban vettek részt, most erről rendkívüli ülést kezdeményeznek.

Ha így marad, akkor az ülés nem lesz határozatképes.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.