Csak százharmincezer dollár lesz a Porsche elektromos szupersportkocsija

Nyáron már nyilvánosságra került, hogy Porsche Taycan lesz a korábban Mission E koncepcióként ismert modell neve, és most kiszivárogtak az árak is a jövőre piacra kerülő, teljesen elektromos Porschéról. Az alapmodell ára 90 000 dollár körül lesz, a négykerekes Taycan 4s néhány ezressel drágább, a csúcsmodell Taycan Turbo (bátor névválasztás egy teljesen elektromos meghajtású autónak) pedig 130 000 dollár, tehát körülbelül a Tesla S modelleknek megfelelő árkategóriákba szánja őket a német gyártó. (A BMW i8-as ennél drágább, 145 000 dollár.)

Fotó: VW/Porsche
Fotó: VW/Porsche
Fotó: VW/Porsche

A cég korábban azt közölte, hogy a két szinkornmotorral hajtott autó teljesítménye hatszáz lóerő lesz, de az még nem derült ki, hogy ez az adat az alap Taycanra vagy a „turbo” változatra vonatkozik.

A Volkswagen (Porsche) csoport összesen egymilliárd dollárt költött a Taycan fejlesztésére. A cég elektromosautó-fejlesztési programja pedig 2022-ig körülbelül hatmilliárd euróba kerül majd. (via Techcrunch)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.