Csak százharmincezer dollár lesz a Porsche elektromos szupersportkocsija

autó
2018 december 28., 15:31

Nyáron már nyilvánosságra került, hogy Porsche Taycan lesz a korábban Mission E koncepcióként ismert modell neve, és most kiszivárogtak az árak is a jövőre piacra kerülő, teljesen elektromos Porschéról. Az alapmodell ára 90 000 dollár körül lesz, a négykerekes Taycan 4s néhány ezressel drágább, a csúcsmodell Taycan Turbo (bátor névválasztás egy teljesen elektromos meghajtású autónak) pedig 130 000 dollár, tehát körülbelül a Tesla S modelleknek megfelelő árkategóriákba szánja őket a német gyártó. (A BMW i8-as ennél drágább, 145 000 dollár.)

photo_camera Fotó: VW/Porsche
photo_camera Fotó: VW/Porsche
photo_camera Fotó: VW/Porsche

A cég korábban azt közölte, hogy a két szinkornmotorral hajtott autó teljesítménye hatszáz lóerő lesz, de az még nem derült ki, hogy ez az adat az alap Taycanra vagy a „turbo” változatra vonatkozik.

A Volkswagen (Porsche) csoport összesen egymilliárd dollárt költött a Taycan fejlesztésére. A cég elektromosautó-fejlesztési programja pedig 2022-ig körülbelül hatmilliárd euróba kerül majd. (via Techcrunch)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.