A kormány 500 millió forintot ad egy fideszesekkel megpakolt alapítványnak, hogy Médiakutató Intézetet hozzon létre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Orbán Viktornak a Magyar Közlönyben megjelent rendelete szerint a kormány felhívja Rogán Antalt, hogy utaljon ki 500 millió forintot a 

„Médiakutató Intézet létrehozása és működésének támogatása” 

céljából. A támogatás címzettje az a Batthyány Lajos Alapítvány, amelynek elnöke Martonyi János volt külügyminiszter, de a kuratóriumában ott ül Szájer József fideszes EP-képviselő is.

Az nem valószínű, hogy ők vagy éppen a fideszes professzorok Batthyány Körét vezető Náray-Szabó Gábor részt venne a médiakutató műhely munkájában. Pont ezért jelentéses, hogy a bírósági iratok szerint az alapítvány kuratóriuma jelentősen átalakult a kormányzati támogatás bejelentése előtt nem sokkal, december 1-én. 

A kuratórium egyik új tagja lett Orbán Viktor volt fotósa, Kobza Miklós, 

aki ezelőtt két évig volt az MTVA sajtófőnöke. A Magyar Narancs november végén arról írt, hogy Kobzát leküldték Szegedre, ahol „a helyi Fidesz kommunikációjáért, a Botka elleni manőverek kialakításáért felel.”

Habony Árpád húgának bulija: Kobza Miklós áll az ajtóban pohárral a kezében, középen Baán László támaszkodik a korlátnak

(via)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.