A kormány 500 millió forintot ad egy fideszesekkel megpakolt alapítványnak, hogy Médiakutató Intézetet hozzon létre

2018 december 30., vasárnap 18:06
207

Orbán Viktornak a Magyar Közlönyben megjelent rendelete szerint a kormány felhívja Rogán Antalt, hogy utaljon ki 500 millió forintot a 

„Médiakutató Intézet létrehozása és működésének támogatása” 

céljából. A támogatás címzettje az a Batthyány Lajos Alapítvány, amelynek elnöke Martonyi János volt külügyminiszter, de a kuratóriumában ott ül Szájer József fideszes EP-képviselő is.

Az nem valószínű, hogy ők vagy éppen a fideszes professzorok Batthyány Körét vezető Náray-Szabó Gábor részt venne a médiakutató műhely munkájában. Pont ezért jelentéses, hogy a bírósági iratok szerint az alapítvány kuratóriuma jelentősen átalakult a kormányzati támogatás bejelentése előtt nem sokkal, december 1-én. 

A kuratórium egyik új tagja lett Orbán Viktor volt fotósa, Kobza Miklós, 

aki ezelőtt két évig volt az MTVA sajtófőnöke. A Magyar Narancs november végén arról írt, hogy Kobzát leküldték Szegedre, ahol „a helyi Fidesz kommunikációjáért, a Botka elleni manőverek kialakításáért felel.”

Habony Árpád húgának bulija: Kobza Miklós áll az ajtóban pohárral a kezében, középen Baán László támaszkodik a korlátnak

(via)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt