Jelenés a Széll Kálmán téren: karácsonyi díszbe öltözött Mekk Elek miniszobra

Budapest
2018 december 30., 17:12
comments 219

Az előző részek tartalmából:

  • Júniusban felfedeztük a kis szobrot, amelynél kedvesebben nem is lehetett volna kalapot emelni az 58 éven keresztül a Moszkva tér 3. alatt lakó Koós Iván bábtervező előtt.
  • Egy hónappal később már el is lopták az ezermester bronzszobrát.
  • De az alkotó, Kolodko Mihály készített egy újat.

Egy kedves olvasónk mai levele beszámol Mekk Elek karácsonyáról. Azt írja, hogy amikor tegnap este megközelítette a szobrot, hogy szokása szerint „megsimizze”, azt látta, hogy egy pár hosszan ügyködik körülötte.

Megvárta, amíg elmennek, közelebb lépett, és a látványtól ennyire fellelkesült:

„sálban, csengettyűvel állt ott a Mester, divatos, piros díszekbe öltöztetett karácsonyfájával, s az ünnep fehérségét megidéző hatalmas hópehellyel, üzenve minden arrafelé járónak, hogy a szeretet nemcsak várva, de váratlanul is bárhol, bármikor ünnepelhet.. :)”

photo_camera Fotó: Olvasónk

Olvasónk azt írja, egy nap alatt leszedték róla az ünneplő ruhát:

„Nos, Mekk Elek karácsonya dátumilag később jött, s nem is tartott sokáig, mert másnap már híre, hamva sem volt sajnos a dolognak. Mindenesetre ezúton is köszönet Nekik, a Télapó-párnak, mert Mekk és az én napomat abszolúte feldobták.”

Frissítés 23.37: már karácsony előtt is kapott egy kis fenyőt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.