Karácsonykor futottam bele az év legbunkóbb parkolásába

Van a simán pofátlan parkolás: például az, amit az Andrássyn fotóztam tegnap. A derék versenyző leparkolt a buszmegállóba, amivel megnehezítette a sofőr dolgát, de azért nem bénította meg a forgalmat.

Fotó: urfip/444.hu

Ennél sokkal nagyobbat gurított az a buszsofőr, akit karácsony előtt egy nappal láttam akcióban a Rákóczi úton. Itt minden összejött: a város egyik legforgalmasabb buszmegállója, a Blaha előtt 100 méterrel állt le a buszsávban, amivel rákényszerítette a percenként érkező buszokat, hogy az eleve erős forgalomban besoroljanak a másik sávba, amitől persze mindenki őrjöngeni kezdett, az autósoktól kezdve a BKV-buszok utasain át a megállóban várakozókig. 

Fotó: urfip/444.hu

Ezt azzal sikerült megfejelni, hogy a turistákat az úttest közepén rakta ki, vagyis az autósoknak és a buszoknak még őket is kerülgetni kellett, ahogy szép komótosan kikászálódtak a buszból. Ez egyrészt elég veszélyes mutatványnak tűnt az ideges autósok között, másrészt a középső sávot is félig használhatatlanná tette.

Mivel ez az egész egy szálloda előtt történt, ezért van egy olyan rossz érzésem, hogy nem egyedi esetről van szó.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.