Kijev szerint vegyifegyverek bevétésére készülnek az oroszok Donyec-medencében

külföld
2018 december 30., 09:25
comments 102

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzése szerint számos jel mutat arra, hogy Moszkva vegyifegyverek bevetésére készül a megszállt Donyec-medencében, írja az ukrán Unian hírügynökség. A tájékoztatás szerint december közepén orosz specialisták érkeztek a régióba, miközben az ott harcoló alakulatokat a legújabb védőeszközökkel látták el Oroszországból. A kijevi hírszerzés szerint Moszkva egyúttal arra is készül, hogy az ott élő civil lakosságot dezinformálja, az esetleges támadást az ukrán oldalhoz kösse. A védelmi tárca úgy tudja, hogy ez az álhírgyártás már egy hónapja zajlik, az orosz-barát média fel-felröppenti, hogy Ukrajna ilyen támadásra készül.

Az Unian közölte még, hogy bár hivatalosan péntek éjféltől tűzszünet lépett életbe, az ukrán hadsereg mégis arról számolt be, hogy a Zalizne falu közelében lévő állásaikat szombatra virradóra gránátvetőkkel támadták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.