Letartóztattak egy svájci férfit, mert közreműködhetett a skandináv turistalányok kivégzésében

A marokkói hatóságok szombaton letartóztattak egy svájci állampolgárt a két skandináv nő meggyilkolásával kapcsolatban, közölte az Al-Jazeera

A 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersent és a 28 éves norvég Maren Uelandt holttestét elvágott torokkal december 19-én találták meg hatóságok a népszerű turistacélpont, a Toubkal felé vezető egyik ösvény közelében. 

A szombaton letartóztatott férfi nevét nem hozták nyilvánosságra, a hivatalos közlés szerint azzal gyanúsítják, hogy iszlamista szélsőségeseket toborzott az országban, hogy nyugati országok érdekeltségei, állampolgárai ellen kövessenek el merényleteket, illetve a marokkói biztonsági erők ellen kövessenek el támadásokat, fegyverszerzés céljából.

A marokkói hatóságok annak gyanújával, hogy közük lehet a két skandináv turista "terrorista hátterű" meggyilkolásához már 20 embert vettek őrizetbe. A marokkói hatóságok közlése szerint az első négy elfogott gyanúsított hűséget fogadott az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek. A rendőrség beszámolója szerint a rajtaütések során "elektronikai eszközöket, egy sörétes puskát, vágófegyvereket, katonai egyenruhákat és feltételezhetően robbanószer előállításához használható anyagokat" foglaltak le.A marokkói hatóságok közlése szerint az első négy elfogott gyanúsított hűséget fogadott az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.