Letartóztattak egy svájci férfit, mert közreműködhetett a skandináv turistalányok kivégzésében

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A marokkói hatóságok szombaton letartóztattak egy svájci állampolgárt a két skandináv nő meggyilkolásával kapcsolatban, közölte az Al-Jazeera

A 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersent és a 28 éves norvég Maren Uelandt holttestét elvágott torokkal december 19-én találták meg hatóságok a népszerű turistacélpont, a Toubkal felé vezető egyik ösvény közelében. 

A szombaton letartóztatott férfi nevét nem hozták nyilvánosságra, a hivatalos közlés szerint azzal gyanúsítják, hogy iszlamista szélsőségeseket toborzott az országban, hogy nyugati országok érdekeltségei, állampolgárai ellen kövessenek el merényleteket, illetve a marokkói biztonsági erők ellen kövessenek el támadásokat, fegyverszerzés céljából.

A marokkói hatóságok annak gyanújával, hogy közük lehet a két skandináv turista "terrorista hátterű" meggyilkolásához már 20 embert vettek őrizetbe. A marokkói hatóságok közlése szerint az első négy elfogott gyanúsított hűséget fogadott az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek. A rendőrség beszámolója szerint a rajtaütések során "elektronikai eszközöket, egy sörétes puskát, vágófegyvereket, katonai egyenruhákat és feltételezhetően robbanószer előállításához használható anyagokat" foglaltak le.A marokkói hatóságok közlése szerint az első négy elfogott gyanúsított hűséget fogadott az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.