Érthetetlen: Nem kapta meg a maximálisan elérhető 10 pontot Orbán Viktor idei teljesítményéért

Tbg
politika
2018 december 31., 11:33
comments 322

A maximálisan megszerezhető 10 pontból átlagolva csak 9-et kapott Orbán Viktor miniszterelnök az idei teljesítményére a Magyar Idők által felkért, a kormánytagok teljesítményért értékelő politológusoktól.

A kormánybarát lap Deák Dániel és Kiszelly Zoltán politológusokat kérte fel, hogy értékeljék az Orbán-kabinet idei teljesítményét. Kimagasló, a megszerezhető 10 pontot Szijjártó Péter külügyminiszter és Benkő Tibor honvédelmi miniszter kapta meg.

Szijjártó kemény, a nemzetközi támadásokat visszaverő nyilatkozataival érdemelte ki a kiváló minősítést, Benkő pedig a haderőfejlesztés, illetve azért, mert „körmöket ad a kormány politikájának, amelyet hatékonyan képes megvalósítani. ”

Orbán Viktor Deáktól 10, míg Kiszellytől csak 8 pontot kapott. Sajnos az nem derül ki az indoklásból, miért került levonásra 2 pont, hiszen a szöveg alapján akár a maximális pontszám is kiadható lett volna:

„Deák Dániel (D. D.): Magyarország 2014 óta a megnövekedett mozgástérnek köszönhetően egy új korszakba léphetett, mára sikeresen tudja érvényesíteni nemzeti érdekeit, és ez elsősorban a miniszterelnöknek köszönhető. 10


Kiszelly Zoltán (K. Z.): Magyarország jó irányban fejlődik, egyre több a szövetségesünk. 8

Nem tudott csillagos ötöst szerezni az egész évben keményen nyilatkozó Gulyás Gergely sem, pedig a legkeményebb helyezetekben (CEU, Orbán magánrepülőzése, Sargentini-jelentés) kellett a frontvonalban harcolnia. 

Igaz, ezúttal a politológusok megmagyarázták, miért csak 9 pontot kapott, a kormány sosem lehet maximálisan népszerű:

„sokat dolgozott azért, hogy a kabinet népszerűsége tovább nőjön április 8-át követően. Ezeken a területen ugyanakkor sosem lehet elérni a csúcsot.”

Ugyanez igaz Rogán Antalra az értékelők szerint, ő szintén nem kapta meg a maximálisan pontszámokat, de „jól irányított a háttérből”

Említést érdemel még Trócsányi László igazságügyi miniszter értékelése is, szintén Kiszellyt idézzük: 

„Kevésbé látszik, de a magyar jogállam megfelelően működik. 6

Semjén Zsolttal sem bánt kesztyűs kézzel Kiszelly, bár az indoklásból szintén nem derül ki, miért kell beérnie Orbán helyettesének 5 ponttal, és a hasonló indokolás Deáknál miért ért 10 pontot:

„Bár kevéssé látható a munkája, fontos szerepe van nemzetstratégiában. 5

A leggyengébb osztályzatokat (7 és 5) Süli János kapta a paksi csúszásért, de Bártfai-Mager Andrea és Kásler Miklós sem lehet büszke az osztályzatokra. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.