Kémkedéssel gyanúsítanak egy amerikai állampolgárt Moszkvában

Tbg
külföld
2018 december 31., 09:34
comments 88

Kémkedés miatt pénteken letartóztattak egy amerikai állmapolgárt Moszkvában, közölte a nemzetbiztonsági szolgálat, az FSZB alapján a BBC.

Az orosz nyelvű közlés szerint a férfit Paul Whelannak hívják, akció közben kapcsolták le.

A férfit, ha megalapozottnak bizonyul a gyanú, 10-20 éves börtönbüntetésre számíthat a TASZSZ hírügynökség szerint.

Az elmúlt hónapokban több kémkedési ügy is nyilvánosságra került orosz, amerikai és brit viszonylatban, elég csak a Szkripal-ügyre gondolni. December közepén vallotta magát bűnösnek Marija Butinya (Maria Butina) az Egyesült Államokban. A Direkt36 nemrég arról írt, Magyarországon az elmúlt években tíz oroszt kapcsoltak le, szorítottak ki kémkedés miatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.