Kémkedéssel gyanúsítanak egy amerikai állampolgárt Moszkvában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kémkedés miatt pénteken letartóztattak egy amerikai állmapolgárt Moszkvában, közölte a nemzetbiztonsági szolgálat, az FSZB alapján a BBC. 

Az orosz nyelvű közlés szerint a férfit Paul Whelannak hívják, akció közben kapcsolták le. 

A férfit, ha megalapozottnak bizonyul a gyanú, 10-20 éves börtönbüntetésre számíthat a TASZSZ hírügynökség szerint. 

Az elmúlt hónapokban több kémkedési ügy is nyilvánosságra került orosz, amerikai és brit viszonylatban, elég csak a Szkripal-ügyre gondolni. December közepén vallotta magát bűnösnek Marija Butinya (Maria Butina) az Egyesült Államokban. A Direkt36 nemrég arról írt, Magyarországon az elmúlt években tíz oroszt kapcsoltak le, szorítottak ki kémkedés miatt.   (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.