Magyar Szakszervezeti Szövetség: Kevés a 8 százalékos minimálbér-emelés, legalább 10 százalékos emelés kellene

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kormány vasárnap délelőtt megállapodott a munkaadók és munkavállalók képviselőivel a jövő évi minimálbérről, így Varga Mihály pénzügyminiszter közölte, hogy 2019-ben és 2020-ban is, 8-8 százalékos emelés lesz. Ennek megfelelően jövőre a minimálbér 149 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 195 ezer forint lesz, mondta Varga.

De a Magyar Szakszervezeti Szövetség ezt kevesli. Kordás László elnök az RTL Híradónak azt mondta: nem írták alá a megállapodást, mert a 8 százalékos emelés helyett legalább 10 százalékosat akarnak, a minimálbér ugyanis a környező országok közül csak Romániában nem magasabb, mint Magyarországon. A Magyar Szakszervezeti Szövetség így a túlóratörvény mellett a minimálbér miatt is sztrájkot tervez januárra.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.