Ez már 2019!

2019 január 1., kedd 5:14
177

2019 van, ami február 5-től a föld – disznó éve lesz a kínai horoszkóp szerint, ráadásul a Jupiter a nyilas csillagképen halad át, vagyis az asztrológusok szerint hazatér, ami kedvez a határozott elgondolások érvényesítésének.

A magyar kormány súlypontja a budai Várba helyeződik át, évtizedek óta nem volt ez a jelenség sem megfigyelhető. Amikor utoljára, akkor király nélküli királyság volt hazánk államformája.

Az így is zsúfolt Lánchídra új forgalom terelődik, amint Orbán Viktor átveszi Várba költöző dolgozószobáját: a Parlament és a Vár között új, kormányzati viszonylat keletkezik majd. Grafika: Tamás Bence Gáspár/444

Napfogyatkozás lesz Szaúd-Arábiában december 26-án. 

Idén is lehet konvektorcserére állami támogatást kérni, mert az „otthon melege” programot meghosszabbították. 

Ezt például le lehetne cserélni.

Az államadósság csökkenő pályán halad, és ha esetleg mégis lenne devizakötvény kibocsájtás, akkor az jüanban lehet nominálva. 

A családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményét is ismertetni fogják a lakossággal, szinte bizonyos, hogy már az első negyedévben.

Két ízben járulhatunk urnákhoz az idén. Májusban EP, októberben önkorm. A Fidesz elnöke már januárban levélben fordul pártja potenciális támogatóihoz, hogy ha módjukban áll, hozzájárulásukkal segítség a kampány költségeinek kuporgatását. 

Szájer József fideszes EP-képviselő ismét harcba indul mandátumáért. Fotó: Genevieve Engel/EP

A nemzet részvénytársasága várhatóan külföldi befektetők felé nyit, a Konzum és az Opus fúziója nyomán. 

A szocho júliustól 2 százalékponttal esik, a KATA értékhatára viszont 12 millióra duzzad, a bérből és fizetésből élők helyzete reménykedésre ad okot, a minimálbér bruttó 149 ezer forint lesz.

Lejár Donald Tusk és Jean-Claude Juncker mandátuma, utódaikról az európai vezetők összevesznek. Nagy-Britannia kilép az EU-ból, de nem annyira, hogy 2019-re ne fizessen tagdíjat. 

A japán császár átadja a trónt, április 30-án. Lengyelországban az ősszel parlamenti választást tartanak, a magyar kormány egyetlen komoly szövetségesének megmaradása a tét. Választások lesznek Görögországban, Ukrajnában, Kanadában, Argentínában és Indonéziában is. 

Akihito császár 2017. január 2-án integetve köszönti népét az újévi beszéde után. Fotó: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP

A tavaszi szünet április 17 – 24 között lesz. Utána már csak nyárig kell kibírni. 

Ifjúsági vizes vébét rendez hazánk, továbbá Maccabi Játékokat is, és új edzővel megy neki a bajnokságnak a felcsúti focicsapat. 

Backstreet Boys, Foo Fighters, Laibach, Slayer, és még sokan mások koptatják a hazai, világot jelentő deszkákat, egymást követően.

Károlyi Mihály gróf száz éve mondott le. Fotó: Roger-Viollet/AFP

30. évfordulója lesz a Tienanmen téri mészárlásnak, 100. a magyar tanácsköztársaságnak, 75. a normandiai partraszállásnak, kijön a Star Wars IX.

Megint lesz rész.