Feloszlik az Akkezdet Phiai

Tbg
ZENE
2019 január 01., 16:30
comments 207

Húsz év után feloszlik az Akkezdet Phiai zenekar pontosabban rapduó, a magyar hiphop egyik legmeghatározóbb zenekara, jóllehet nem voltak szapora alkotók, húsz év alatt mindössze két albumuk jelent meg (Akkezdet, Kottazűr).

Mint a Facebookon írják

„Eljött az ideje, hogy bejelentsük: 2019-től Akkezdet Phiai útja kettéválik.”

Ami magyarul azt jelenti, hogy a két rapper és szövegíró, Závada Péter és Saiid nem folytatják a közös munkát, külön utakra indulnak. Saiid marad a hiphopnál, Závada inkább a szövegek felé indul, illetve van ez a Kodein nevű projektje.

„Nem is volt kezdet, így nem is lehet vége sem", Závada Petit megtaláljátok itt, Saiid pedig folytatja tovább a zenék és a szövegek írását, érkezik az első szóló matéria a közeljövőben, addig is itt találkozhattok vele és DJ Frequenttel a fellépéseken”

„Phasskivan” 

- tette hozzá az egyik rajongó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.