A brit gyerekek 10 éves korukra annyi cukrot esznek, amennyi 18 éves korig elég lenne

Egészségügy
2019 január 02., 08:38
comments 222

Egy átlagos brit gyerek 10 éves korára már annyi cukrot megevett, amennyi egy 18 évesnek elég lenne – derült ki az angol közegészségügyi hatóság (PHE) elhízásról szóló jelentéséből.

A felmérés szerint a brit gyerekek naponta 8, évente 2800 felesleges kockacukornak megfelelő cukormennyiséget visznek be a szervezetükbe.

A PHE most Change4Life címmel egészségügyi kampányt indított a szülőknek, hogy fogják vissza a gyerekek cukorbevitelét. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a nemzeti iránymutatás szerint naponta maximum 5-6 kockacukrot (20-24 grammot) egyenek a 4-10 éves gyerekek.

A brit 10 évesek harmada túlsúlyos vagy kövér, 4,2 százalékuk pedig súlyosan elhízott a hatodik osztályban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.