Andrea és Fabio ikrek, mégsem ugyanabban az évben születtek

külföld
2019 január 02., 15:46
comments 89

Különböző évben született egy római ikerpár két tagja: mindössze két perc van a két kisfiú világra jötte között, ám ezzel nemcsak két különböző napra, hanem két különböző évre esett születésük időpontja.

Az ikrek a római Gemelli Klinikán látták meg a napvilágot: Andrea 2018. december 31-én 23 óra 59 perckor, Fabio pedig 2019. január 1-jén éjfél után egy perccel - közölte szerdán a La Gazzetta del Mezzogiorno című olasz lap. Mindkét baba jól van: több mint két kilogrammosak, és nem volt szükségük inkubátorra. (MTI)

Update: Sajnos az MTI később helyesbített, azt írták, hogy az ikrek születése álhír volt, amelyet ugyanakkor az olasz hírügynökség is átvett. A római kórház, a Policlinico Gemelli a nap folyamán arról tájékoztatta a sajtót, hogy a hír nem igaz, náluk az óév utolsó szülése december 31-én 20 óra körül történt, az újév első szülése január elsején hajnali 1 óra körül, ikrek pedig egyáltalán nem jöttek világra ez idő tájt. A kórház nem találta az állítólagos anya nevét sem a felvett kismamák névsorában. A "nagybácsi" - aki a hírt megerősítette - időközben elérhetetlenné vált a sajtó számára, minden hívás alkalmával üzenetrögzítő kapcsolt be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.