Az ügyészség még mindig nem döntötte el, indítson-e nyomozást az MTVA-székházból kidobott képviselők ügyében

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett december 17-én tett feljelentést hivatalos személy elleni erőszak miatt, miután kidobták őket a biztonságiak az MTVA-székházból. Hadházy Ákos december végén Facebook-posztban reklamált, amiért a rendőrség még mindig nem döntötte el, hogy indít-e nyomozást a feljelentés kapcsán.

Ekkor a rendőrség közölte, hogy mivel országgyűlési képviselőkről van szó, az ügyet még aznap áttették a Központi Nyomozó Főügyészségre.

Most kiderült, hogy még az ügyészség sem indított nyomozást. A hvg.hu kérdésére azt írták, a székháznál történt események miatt "számos" feljelentést kaptak, csak az MTVA 94 feljelentést tett (ezek is az ügyészségen kötöttek ki), két esteben – hivatalos személy elleni erőszak bűntette valamint közérdekű üzem működése megzavarása előkészületének vétsége és más bűncselekmény miatt – pedig a feljelentés kiegészítését rendelték el, míg több feljelentés elbírálása azóta is folyamatban van. Sőt, azóta is folyamatosan érkeznek a feljelentések.