Már 16 halálos áldozata van a magnyitogorszki gázrobbanásnak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tizenhatra nőtt az oroszországi Magnyitogorszk egyik lakóépületében két napja történt gázrobbanás halálos áldozatainak száma – közölte a helyi katasztrófavédelem. A mentőalakulatok tagjai legutóbb két nő holttestére bukkantak a romok között.

A baleset hétfő hajnalban történt egy 10 szintes sorház egyik lépcsőházában az Urál déli részén, Magnyitogorszk városában. A 12 lépcsőházból álló paneltömb még 1973-ban épült. A robbanástól az egyik lépcsőház fele a 10. emelettől a földszintig teljesen leomlott. A lépcsőház 48 lakásában hivatalos adatok szerint összesen 120 ember volt bejelentve. A rendkívüli helyzetek minisztériumának adatai szerint 26 lakás omlott össze a robbanás után, ezekben hivatalosan 46-an laktak. Többtucatnyi embert sikerült élve kimenteni, de több mint 20 ember sorsa ismeretlen.

Fotó: STR/AFP

Az orosz szövetségi nyomozó bizottság (SZK) elsősorban gázrobbanásként kezeli az esetet. Az orosz lakóházakban gyakran előfordulnak gázrobbanások, ezek oka rendszerint a biztonsági előírások be nem tartása, a karbantartás hiánya, és hogy nem megfelelő a hatósági ellenőrzés mértéke. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.