Böröcz László: „A fiatalok most már látják, hogy érdemes itthon maradniuk”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Hírlap interjút készített Böröcz Lászlóval, a Fidesz frakcióvezető-helyettesével, a Fidelitas elnökével a Fidesz-KDNP és a fiatalok kapcsolatáról. A képviselő optimistán látja a helyzetet:

„Tény, van egy általános apátia, azonban sokkal inkább a baloldali fiatalok körében, akik az elmúlt években csalódtak az ellenzéki pártokban, és nem találják saját pártjukat. A 30 év alattiak csaknem 40 százaléka szavazott a Fidesz–KDNP-re a tavalyi választáson, ami messze a legjobb eredmény a pártok között. Róluk még csak azt sem lehet mondani, hogy közömbösek, például a közelmúltban a Fidelitas csinált egy tagtoborzó kampányt, és egy hónap alatt csaknem 500-an töltötték ki a belépési nyilatkozatot, ami jelentős szám.”

Böröcz László, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart a kormánypárt ifjúsági társszervezetének új plakátkampányáról a belvárosi Erzsébet téren 2017. április 27-énFotó: Szigetváry Zsolt / MTI/MTVA

A lap felvetette, hogy „az ellenzék azt kommunikálja, hogy a fiatalok menekülnek innen”.

A 35 éves Böröcz László erre azt válaszolta:

„Ez egy álságos vita, hiszen a Nyugat-Európába való kivándorlás 2010 és 2012 között érte el a csúcspontját. A gazdasági összeomlás után rengetegen elveszítették a munkájukat, így nem meglepő, hogy sokan külföldön próbáltak boldogulni. Mostanra viszont a kormánynak sikerült ezt a tendenciát megfordítania. A fia­talok egyre inkább azt látják, hogy érdemes itthon maradni, családot alapítani. Hazánk az egyik legbiztonságosabb ország, nem kell félve kimenni az utcára, mint több helyen máshol, a bevándorláspárti EU-tagállamokban. Folyamatosan nőnek a bérek, erős családtámogatási és otthonteremtési rendszer alakult ki, és Európán belül itthon az egyik legalacsonyabb, tíz százalék alatti a fiatalok munkanélküliségi aránya. Egyébként a felmérések szerint a külföldre távozó fiatalok többsége nem tervez kint maradni hosszú távon, abban pedig nem látok problémát, ha neves külföldi egyetemeken tanulnak, tapasztalatot szereznek.” (Magyar Hírlap)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.