Hiába nőnek lendületesen a bérek Magyarországon, így is leszakadóban vagyunk az EU-tól

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A magyar bérek ugyan évek óta folyamatosan és jelentősen emelkednek, elsősorban a munkaerőhiány miatt, a magyar háztartások helyzete európai átlagban tovább romlott, írja a G7. Elemzésük szerint ugyan 2017-ben 2016-hoz képest 8,4, az inflációtól megtisztítva 5,9 százalékkal nőttek a magyar háztartások reáljövedelmei, a magyar medián háztartás Európán belüli pozíciója 1,7 százalékkal romlott.

Vagyis hiába emelkednek Magyarországon rég óta nem látott mértékben a bérek, a többi európai országban, azon belül is a legkisebb jövedelmet kapó húsz százalék körében még a magyarországinál is gyorsabban nőttek a fizetések.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.