Nagy László befejezi a kézilabdát

sport
2019 január 03., 15:08
comments 42

A 37 éves jobbátlövő a TV2-n beszélt arról, hogy várhatóan ez lesz játékos-pályafutása utolsó időszaka. „Papíron ez a szezon, és azt gondolom, hogy nem csak papíron. 2019 nyarán lejár a szerződésem, és azzal szerintem be is fejezem az aktív kézilabdát” - mondta a műsorban.

Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja a folytatást, és azt sem zárja ki, hogy segíthet még a válogatottnak is az olimpiai kvalifikáció során, de a jelenlegi terve az, hogy nyáron abbahagyja a játékot.

Nagy László, az MVM Veszprém játékosa a lengyel Kielce elleni meccsen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2016. május 29-én.
photo_camera Nagy László, az MVM Veszprém játékosa a lengyel Kielce elleni meccsen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2016. május 29-én. Fotó: Marius Becker / EPA / MTI

Nagy László 1999-ben a Pick Szeged játékosaként mutatkozott be a magyar válogatottban, majd a Barcelonához igazolt, amellyel Bajnokok Ligáját kétszer, spanyol bajnokságot négyszer nyert. Három évig (2009 és 2012 között) nem lépett pályára magyar színekben, de a londoni olimpia előtt Veszprémbe szerződött, és azóta ismét ő volt a csapatkapitány. Pályafutása során eddig 201 válogatott mérkőzésen 732 gólt szerzett. Az athéni (2004) és a londoni olimpián (2012) negyedik, valamint a 2003-as és a 2009-es világbajnokságon hatodik helyezett csapatnak is kulcsembere volt, és a jövő héten kezdődő, német-dán közös rendezésű világbajnokságra készülő keretnek is tagja. A háromszoros világválogatott, ötszörös magyar bajnok játékost négyszer választották az év legjobbjának Magyarországon.

Arra a kérdésre, mit tervez a pályafutása után, azt válaszolta, hogy kézilabdával kapcsolatos tevékenységet szeretne végezni, akár jelenlegi klubjánál, a Telekom Veszprémnél is: „Szakmai igazgatóként vagy szakmai felügyelőként tartanának továbbra is állományban. Emellett ott van a Magyar Kézilabda Szövetség, ahol nem is olyan régen beválasztottak az elnökségbe, ami óriási megtiszteltetés számomra.” (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.