A Tankcsapda koncertjéről jött az elgázolt lány, a zenekar gitárosa találta meg a holttestét

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Az RTL Klub két napja számolt be egy cserbenhagyásos gázolásról az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszán. Az áldozat egy 25 éves lány volt, aki a barátjával autózott a fővárosból kifelé, de a Híradó információi szerint egy parkolóban összevesztek, a vita hevében a lány kiugrott az autóból, és vitte magával a slusszkulcsot is, a fiút bezárva az autóba (őt később a rendőrök szabadították ki).

A lány a sötétben elkezdett gyalogolni az autópályán, az úttesten, a szalagkorláton belül. Pár száz méter múlva elgázolta egy autó. 

A sofőr továbbhajtott.

A rendőrség végül szerdán délután fogta el a gázolás gyanúsítottját, egy 20 éves gyömrői férfit.

A ma esti Híradónak a Fővárosi Főügyészség azt írta, hogy az ügyben - közúti baleset gondatlan okozása helyett a jóval enyhébb megítélésű - segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoznak. A letartóztatás feltételei nem állnak fenn, ezért a feltételezett gázolót elengedték.

A riportban az is elhangzik, hogy 

az áldozat a Tankcsapda koncertjén volt a tragédia előtt, és nem sokkal később a zenekar gitárosa, Sidlovics Gábor találta meg az út mellett.

A zenekar a Facebookon búcsúzott a lánytól: „A sors kegyetlen húzása, hogy ismét egy olyan embertől búcsúzunk, akinek sokat jelentett a Tankcsapda, aki közel állt hozzánk. Nagyon köszönjük, hogy ismerhettünk, hogy az utolsó pillanatig az életed része lehettünk. Legyen Neked Könnyű a Föld.” (RTL Klub)