Egy müncheni bíróság több Iphone-modell németországi forgalmazását is megtiltotta

A Qualcomm letette a bíróság által megkövetelt 1,34 milliárd eurós biztosítékot, így a cég Apple-lel szembeni szabadalmi perében eljáró müncheni bíróság pénteken megtiltotta több - 7-es és annál újabb - Iphone típus németországi forgalmazását. Abban még vita van, hogy a bíróság döntése egészen pontosan mit is jelent:

az Apple szerint csupán 15 németországi márkaboltjukra vonatkozik a tiltás;
a Qualcomm szerint viszont a határozat alapján a mobilcégek sem forgalmazhatnak ilyen Iphone-okat az előfizetéseik mellé.

A Qualcomm vádjai szerint az Apple több szabadalmukat is megsértette. Az Apple ezzel szemben azt mondja, hogy a Qualcomm aránytalan díjat kért szabadalmai alkalmazásáért. A két cég vitája az elmúlt években annyira elfajult, hogy az Apple már nem is használja a Qualcomm csipjeit a telefonjaiban.

Kínában december végén hozott hasonló döntést egy bíróság, ez különösen rosszul jött az Apple-nek, ami amúgy sem teljesítette saját várakozásait a kínai piacon, ezért 16 év után először negyedéves bevételi előrejelzése csökkentésére kényszerült. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.