Karácsony Gergely is bejelentette, hogy indul a főpolgármester-választáson

politika
2019 január 04., 18:31
comments 611

„Elindulok 2019-ben a főpolgármesterségért, ami praktikusan azt jelenti, hogy részt veszek az ellenzéki előválasztás első fordulójában, remélhetőleg a másodikon is, és a végén szeretném megnyerni a főpolgármester-választást”

- jelentette be Karácsony Gergely a Partizán című élő műsorban Gulyás Mártonnal beszélgetve. Zugló polgármestere és a Párbeszéd elnöke a műsor végén azt is megkockáztatta, hogy a közgyűlésben is lehet többséget szerezni, ha az ellenzék teljes körűen összefog.

link Forrás

A kérdésre, hogy mi a programja, Karácsony azt válaszolja, hogy azt egy mondatban nem lehet összefoglalni, de ha muszáj lenne, akkor az lehetne az egy mondat, hogy

„Emberi léptékű Budapestet szeretnék.”

„Egy várost, amely mindenkié, és ez alatt az embereket értem, nem az ingatlanbefektetőket, nem a reprezentálni akaró politikusokat, nem a térkőgyártókat, nem az autókat, hanem az embereket. Akik természetesen akarnak közlekedni, akár autóval, akár máshogy. Akik akarnak vásárolni, akár egy kisboltban, akár egy plázában. És akik akarnak közügyeket intézni” - fejtette ki Karácsony.

Ahogy azt a Mérce írja, az előválasztás első etapját az MSZP, a Párbeszéd, az önálló jelöltet nem indító DK és a Szolidaritás részvételével tartják, a második, júniusi fordulóban pedig az elsőt megnyerő jelölt mérkőzik meg az LMP által is támogatott független jelölt, Puzsér Róbert ellen, illetve erre a körre bejelentkezett már a Liberálisoktól Sermer Ádám is. 

A Momentum egyelőre nem döntött arról sem, hogy kit indítson főpolgármester-jelöltként, és arról sem, hogy részt vesz-e az előválasztáson. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke azt mondta, a szocialisták Horváth Csabát támogatják.

A második forduló győztese állhat majd ki Tarlós István ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.