Szóltam előre, hogy kemény fagyok jönnek!

időjárás
2019 január 04., 05:04
comments 64

Ahogy azt már csütörtök reggeli időjárásjelentésemben is jeleztem, kemény napok elé nézünk. Ma hajnalban például az ország legmelegebb pontján is mínusz 2 fok van, a Mátrában pedig mínusz 10-et is mértek.

Időjárásunkat pénteken eleinte még száraz, hűvös légtömeg alakítja, majd megérkezik egy tőlünk északra fekvő ciklon melegfrontja. Így késő délután, este már egyre többfelé várható havazás is.

Napközben se lesz meleg, délelőtt még mindenhol fagypont alatt marad a hőmérséklet, ez délutánra nagyjából a Balaton-Északi-középhegység vonaltól délre felengedhet, ott akár pozitív 1 fok is lehet. Estére aztán a Dunántúlon már havazás, az Alföldön kemény fagyok jöhetnek. A hétvégén havas, hideg időre számíthatunk, a jövő hét elején pedig még annál is hidegebb lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.