Vona Gábor elutazott a feleségével Isztambulba. A kormánymédia szerint ezzel lelepleződött, hogy „nem tud elszakadni a muszlim világtól”

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Vona Gábor és felesége nem tud elszakadni a muszlim világtól - kezdi a felkavaró újdonságokat ígérő riportot Marsi Anikó. A TV2 képernyőjén mindeközben nagybetűvel olvasható, hogy

VONÁT VONZZA AZ ISZLÁM

Tudom, hogy perverzül hangzik, de nem tudok mást mondani, mint hogy érdemes megnézni az egészet.

Már a témaválasztástól leolvad az agy: van annyi ellenzéki, mi értelme van a politikát aktívan nem alakító, leginkább influenszerkedéssel foglalkozó Vonába belerúgni 352. alkalommal? Ráadásul pont egy olyan témával, a titkos muszlim identitásával, ami nem csak nevetséges, hanem már csodálatos helyreigazítások sorát eredményezte a Fidesz-médiában. (Például ezt meg ezt meg ezt.) 

De az egész riport egy tovább nehezen csiszolható drágakő, amelynek szépségeit nehéz is szavakba foglalni.

  • Ott a hivatkozás a Figyelőre, amely kioknyomozta, hogy „Vona Gábor minden nagyobb keresztény ünnep környékén Isztambulba látogat.”
  • Aztán bizonyításképpen bejátsszák a választási kampányból a jelenetet, ahogy fideszes provokátorok müezzin hangját nyomatják Vona nyilvános beszéde alá.

Itt kellett megállnom egy kicsit, de érdemes volt rávennem magam a folytatásra.

  • „A Jobbik elnöke számtalan olyan fotón szerepel, amelyen török emberekkel ölelkezik.”
  • Majd jönnek valami rejtett kamerás felvételek, amelyekből kiderül, hogy Vona egy „luxusszállodában” szállt meg.
  • Végül Lánczi Tamást mint szakértőt szólaltatják meg (az nem derül ki, minek a szakértője, de amúgy ő a Figyelő főszerkesztője). Aki elmondja, hogy „Vona Gábor muszlim imádata egyszerűen zavarba ejtő”.

Korábban a Jobbik, újabban pedig személyesen Vona is többször beszélt róla, hogy a bevételeik fontos részét képezik a megnyert sajtóperekben szerzett összegek.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.