Kokain miatt tiltották el tavaly Pars Krisztiánt

sport
2019 január 05., 20:17
comments 159

A szombathelyi ugytudjuk.hu az Athletics Intregrity Unit doppingeseteket listázó oldal alapján ír arról, hogy Pars Krisztián szervezetében még tavaly év elején kokain nyomait találták. Az olimpiai bajnok kalapácsvető 2018 január 13-a óta tölti másfél éves eltiltását tiltott szer használata miatt. 

Pars Krisztián kalapácsvető a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2016. július 18-án.
photo_camera Pars Krisztián kalapácsvető a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2016. július 18-án. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Pars akkor nem fellebbezett az ítélet ellen. A nemzetközi atlétikai szövetség illetékes biztosága elfogadta a sportoló érvelését, ami szerint a tiltólistán található, teljesítményfokozásra nem alkalmas anyag a versenyidőszakon kívül került a szervezetébe, és bizonyítottan nem alkalmas arra, hogy pozitívan befolyásolja a sportteljesítményét. Pars büntetése 2019 július 12-én jár le. 

A sportoló novemberben a Nemzeti Sportnak elismerte, hogy egy születésnapi bulin csúszott meg, és alkohol hatása alatt kipróbált valamit, amit korábban még nem, de az csak most derült ki, hogy kokainozott.

„Rettenetesen szégyellem azt, ami történt. Sportolói pályafutásomnak, de valójában az egész életemnek egy nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést, amit soha nem tudok megbocsátani magamnak. Elnézést kell kérnem a családomtól, az edzőmtől és mindenkitől, aki mellettem állt az évek során. A rám váró 1,5 éves kényszerpihenő alatt sportolóként kötelességemnek érzem, hogy kiköszörüljem a csorbát és aztán megmutassam, hogy mire vagyok még mindig képes. Mindezt a nyilvánosság elkerülésével szeretném tenni, ezért tisztelettel kérem a média képviselőit, hogy ezt tegyék lehetővé nekem” - mondta még az ítélet kihirdetését követően Pars. (ugytudjuk.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.