Kövér: Építők és rombolók párharca kíséri a magyar történelmet

Kövér László, az Országgyûlés elnöke építők gyűrűjében Lentiben 2018. január 5-énFotó: Varga György/MTI/MTVA

„Az építők és a rombolók párharca kíséri végig a magyar történelmet, határozza meg jelenünket, és minden bizonnyal a jövőnket is” 

- jelentette ki Kövér László szombaton Lentiben.

Az Országgyűlés elnöke Lenti várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából látogatott el a Zala megyei településre, ahol díszvendége volt a nagy ünnepségnek. Kövér arra használta ki az alkalmat, hogy két oldalra ossza a magyarokat. Szerinte 

„Magyarország építő erői, azaz a választópolgárok többsége 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban úgy döntöttek, hogy a korábban elszenvedett országrontás következményeit felszámolva, a jelenben tapasztalható és a jövőben várható ártó szándékok elleni védekezésképpen újjá kell építeni a magyar államot”.

Az újjáépítés lényege Kövér szerint az, hogy az állam szolgálja és ne kiszolgáltassa a népét, és erősítse meg a magyarok közötti nemzeti összetartozást. Hogy a "rombolók" is részei-e ennek az összetartozásnak, arra az MTI tudósítása nem tért ki. 

A gondolat egyébként nem teljesen eredeti, néhány éve Orosz Mihály Zoltán, Érpatak hírhedt xenofób-rasszista polgármestere is építőkre és rombolókra osztotta fel a település közösségét, sőt ez volt a hírhedt "érpataki modell" alapja. Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid is kedveli ezt a felosztást. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.