Rémisztő vasúti balesetről készült felvétel a komáromi Molaj telepnél

baleset
2019 január 05., 15:25
link Forrás

A Facebookon kaptunk egy linket egy balesetről, ami valamikor a kora délutáni órákban történt a komáromi Molaj telep mellett. A videót a sín túloldaláról, a sorompó mögött várakozó gépkocsi szélvédője mögül készítették. 

A felvételen az látható, hogy egy munkagépnek látszó jármű félig-meddig vasúti sínre sodródott, és nem tud elmozdulni onnan. 

A munkagép sofőrje integetni próbál a közeledő vonat vezetőjének, aztán valamiért mégis úgy dönt, hogy visszaül a volánhoz. Néhány másodperccel később az osztrák ÖBB vasúttársaság szerelvénye elcsapja a jármű egyik felét.

A felvétel készítője azt írta a 444-nek, hogy a jármű egy kis hókotró- vagy sózó jármű volt, ami a bicikli utat takarította. Pontos részleteket nem mert írni, mert nem tudtak átmenni a sorompó túloldalára. A kommentek közt már olyan kép is látható, amin rendőrök is a helyszínen vannak.

Időközben a Mávinform honlapján arról tájékoztatott, hogy helyreállt a menetrend a győri fővonalon. A baleset a társaság szerint az almásfüzitői állomásnál történt, ahol közúti sószóró hajtott egy tehervonat elé. Személyi sérülés nem történt, a baleset nem okozott nagyobb fennakadást, 5-10, esetenként 15-20 perccel hosszabbodhat a szombat délutáni járatok menetideje a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon.

Az ORFK a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének továbbította kérdéseinket. Ők azt írták, 14 óra előtt pár perccel érkezett hozzájuk bejelentés. 

„A jelenlegi információk szerint egy sószóró jármű a vasúti átjárón szabad jelzésnél kívánt áthaladni, de mire átért volna, a jelzés pirosra váltott. Ezt követően ütközött neki az erre közlekedő tehervonat. Az eset során személyi sérülés nem történt.” 

A Komáromi Rendőrkapitányság rendőrei a helyszínen szemlét tartottak, a körülmények tisztázása jelenleg is folyamatban van.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.