Egy férfi a névegyezést kihasználva egy ismert politikusnak adta ki magát, és kicsalt egy nőtől 150 ezer forintot

bűnügy
2019 január 06., 06:44
comments 149

Egy helyi nő 2018. június 7-én csalás miatt feljelentést tett a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon.

A nő az egyik társkereső oldalon ismert meg egy férfit, aki kihasználva azt, hogy a neve teljes egészében megegyezik egy ismert ember nevével, politikusnak adta ki magát.

Miután személyesen is találkoztak, a férfi elhitette a nővel, hogy beleszeretett, és vele képzeli el az életét Floridában. A csaló a közös jövő megvalósításához pénzt kért a nőtől amerikai vízumra, és kapott is tőle 150 ezer forintot. A Pest megyei gyanúsított ezután elérhetetlenné vált.

A feljelentés adatai alapján a nyomozók rövid időn belül azonosították, és elfogták a csalással megalapozottan gyanúsítható 35 éves férfit, aki az eljárás során szabadlábon védekezhetett. A nyomozás iratait elküldték az ügyészségnek. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.