Nem utazni, dugni akartak a pitonon lovagoló békák

2019 január 6., vasárnap 8:35
154

2018 végén egy család a nyugat-ausztráliai Kununurra városában arra figyelt fel, hogy egy 3,5 méteres pitonon varangyok lovagoltak (pitonogoltak).

De a békák sajnos nem csak a vihar után célszerűnek látszó közlekedési eszköznek nézték a pitont. Jodi Rowley biológus az IFL Science-nek elmondta, hogy a hím varangyok tévedésből a nőstény fajtársuknak nézhették a kígyót, és párosodni akartak vele, ezek az állatok ugyanis ilyenkor mindenre rámásznak, ami mozog, vagy akár nem mozog. A több mint 3 méteres ragadozó a kanos varangyokkal nem tudott mit kezdeni, a kétéltűek bőre ugyanis mérget termel, így nem ehette meg őket.

Az óriásvarangyot direkt telepítették Ausztráliába, hogy megvédje az ültetvényeket a kártevő nádbogár ellen, de a dolog persze fordítva sült el: a békák főleg a keleti partvidéken durván elszaporodtak, és hatalmas kárt tesznek az őshonos élővilágban. (via 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt